Complete Digitale Methodes.

Samen met leerkrachten, onderwijskundigen en technische experts ontwikkelen we onze Digitale Methodes voor het voortgezet onderwijs. Digitale Methode is alles wat je met een schoolboek kan, aangevuld met digitale mogelijkheden om leerstof flexibel, interactief, visueel aantrekkelijk én gedifferentieerd te brengen. Jouw persoonlijke assistent in het klaslokaal en de ideale partner voor laptops in de klas. Ontdek in het filmpje onze missie of vraag direct een gratis proefproject aan.

Proefproject aanvragen

Ontdek onze Digitale Methodes.

Voor komend schooljaar ontwikkelen we Digitale Methode biologie en geschiedenis voor het eerste jaar onderbouw en het eerste jaar bovenbouw. Wil je een voorbeeldtoegang tot jouw Digitale Methode? Schrijf je school dan in en start een proefproject.

Waarom onze pilootscholen fan zijn van deze Digitale Methodes.

Voor de leerling

Zelfstandigheid

Zelfstandig begeleid studeren en een grotere autonomie zorgen voor meer gemotiveerde en betrokken leerlingen.

Maatwerk

Digitale Methodes op maat van elke leerling of gegroepeerd volgens competenties in plaats van ‘one size fits all’.

Interactiviteit

Multimediaal en multimodaal aanbod van inhoud: tekst, schema’s, video’s en interactieve elementen.

Print

Studeren op papier? Geen probleem, de Studeergids is offline of op papier beschikbaar.

Voor de leerkracht

Flexibiliteit

Pas onze Digitale Methode volledig naar wens aan en voeg eigen lesmateriaal toe.

Differentiatie

Automatische differentiatie die verder kan worden verdiept met oefeningen en leerstof op maat.

Variatie

Breng variatie aan in je werkvormen van klassikaal lesgeven tot zelfstandig begeleid studeren.

Leercoach

Creëer de mogelijkheid om als leerkracht te evolueren naar leercoach met minder planlast.

Voor de school

Verlaging boekenfactuur

Vervang je klassieke schoolboeken met onze Digitale Methodes en verlaag de kosten per leerling. Als school heb je geen kosten voor de versies voor leerkrachten.

Toekomstgericht onderwijs

Bied leerlingen en leerkrachten de tools om optimaal gebruik te maken van laptops in de klas. Met minder inspanning bereik je een hogere motivatie.

Omkadering

Elk leertraject start met de omkadering, een introductie en kennismaking met het lesonderwerp en -inhoud. Een rijk aanbod aan opdrachten, teksten, lesvideo’s en animaties laten de leerlingen stap voor stap de leerstof ontdekken. Je kan dit onderdeel samen met je leerlingen klassikaal behandelen, of hen met jouw begeleiding zelfstandig aan de slag zetten. Zet dit volledig naar jouw hand, betrek lokale actualiteit in de omkadering, zonder dat je als leerkracht ook theorie en oefeningen moet opbouwen.

Theorie

De theorie is per leertraject overzichtelijk gebundeld. Met ook hier waar wenselijk lesvideo’s, schema’s, definities of regels en interactieve elementen die de leerstof aanschouwelijk maken. Ook downloadbare woordenschat- en begrippenlijsten hebben hier een plaats.

Oefeningen

Onze auteurs voorzien per leertraject oefenreeksen op 3 moeilijkheidsniveaus; remediërend, basis en verdiepend. Zowel om leerstof te ‘stampen’ als meer contextuele, open vragenreeksen. Deze worden automatisch verbeterd, maar waar wenselijk hou je als leerkracht het stuur in handen. Verschillende oefentypes (van heel interactief tot meerkeuze) bieden leerlingen voldoende variatie. Bovendien voorzien we bij tal van leerstofonderdelen ook afdrukbare werkbladen voor verdere verwerking op papier.

Studeergids

Elk leertraject bevat ook een gestructureerde weergave van de Theorie in tabelvorm, met een kernvraag, kernbegrippen en een samenvatting. De Studeergids helpt leerlingen tijdens het studeren via een schematische en sobere opmaak in een tabelstructuur. Gebundeld voor alle leertrajecten is hij ook als PDF beschikbaar in de leraarskamer. Ben je overtuigd van alle mogelijkheden van Digitale Methode? Maar wil je graag nog een papieren onderdeel voor je leerlingen? Dat kan met de Studeergids! Je kan deze integraal zelf op school afdrukken of voor een beperkte meerprijs bijbestellen zodat die bij de start van het schooljaar geleverd wordt.

Evenwicht papier/digitaal = hybride lesgeven

De keuze voor Digitale Methode is zeker geen keuze voor uitsluitend digitaal onderwijs. Digitale Methode biedt alle leerinhoud digitaal aan op een heldere en gestructureerde manier en maakt daarbij gebruik van werk- en oefenvormen die de leerstof interactief, visueel aantrekkelijk en uitdagend maken.

Enkel wanneer het zinvol is, maakt Digitale Methode gebruik van papier, zoals de Studeergids voor de leerlingen en de vele downloadmogelijkheden naar werk- en oefenbladen, evaluatiefiches, onderzoeksopdrachten en langere leesfragmenten. Je bepaalt zelf als leerkracht hoe, waar en wanneer je papier inzet naast Digitale Methode. Dat evenwicht kan verschillen naargelang de leerstof of de klasgroep. Kortom, jij beslist!

Evenwicht klassikaal/zelfstandig

Hoe je Digitale Methode inzet in je klas, hangt af van verschillende factoren: het doel dat je voor ogen hebt, je eigen stijl als leerkracht, de schoolvisie, de kenmerken van je leerlingen, ... Digitale Methode is geen of-of-verhaal, óf leerkrachtgestuurd óf leerlinggestuurd, integendeel. Digitale Methode maakt het mogelijk om leerlingen zelfstandig de leerstof te laten ontdekken en verwerken maar geeft tegelijk aan de leerkracht alle ruimte om op een ‘klassieke’ manier les te geven. De leerkracht staat in elk geval centraal en houdt het stuur volledig zelf in handen.

Schrijf je school in voor een proefproject!

Vraag een gratis en vrijblijvend proefproject aan. Maak kennis met het platform en de kant-en-klare leerinhoud van Digitale Methode, krijg ondersteuning van onze ervaringsdeskundigen en pas de methode toe op je leerlingen. Klik op de oranje knop, vul het formulier in en we activeren de toegang voor je school. Stap net als honderden andere scholen in een gratis en vrijblijvend proefproject. Laat leerkrachten en leerlingen volwaardig kennismaken met onze Digitale Methodes en krijg ondersteuning van onze ervaringsdeskundigen. Klik op de oranje knop, vul het formulier in en je kunt snel actief aan de slag.

Proefproject aanvragen